Raamdecoratie, wat zijn de mogelijkheden en waar pas je het toe?
11 augustus 2022 

Raamdecoratie, wat zijn de mogelijkheden en waar pas je het toe?

Op raamdecoratie gebied zijn er tal van mogelijkheden en diverse combinaties te maken. Zoals houten, kunststof of aluminium jaloezieën, (houten) rolgordijnen, duette, plissé, shutters, (houten) vouwgordijnen, inbetween-, vitrage- en overgordijnen. En dan nog niet te spreken over de manieren van verwerken! Phoe…


Maar welke pas je nou waar toe? En waar moet je op letten? 

Raamdecoratie advies gordijnen

Als interieurontwerper weet ik een hele hoop, en toch werk ik het liefste samen met een specialist op dit gebied. Want hé, ieder zijn specialiteit 😉 Ik klop regelmatig aan bij Manon van De Stoffeerder in Hillegom. Of zoals sommige opdrachtgevers het ook wel noemen ‘’de snoepjes winkel op gebied van raamdecoratie!’’. Zij geeft hier een paar tips om je op weg te helpen. 


Raamdecoratie de stoffeerder hillegom


‘’Als je in een kamer wat sfeer wilt aanbrengen doe je dat natuurlijk niet alleen met wat fraaie accessoires. Met wat grote items zoals een vloerkleed of gordijnen maak je hele grote stappen. Gordijnen vullen niet alleen je kale hoeken in huis maar zorgen er ook voor dat de akoestiek in je woning verbeterd. Er zijn ontzettend veel verschillende stoffen. En elke ruimte in je woning vraagt dan ook een andere stof. 

In je woonkamer wil je bijvoorbeeld een mooie inbetween stof. Die ervoor zorgt dat wanneer je de gordijnen dicht doet overdag, je wel privé bent maar nog steeds licht binnen krijgt. Let dan wel op, wanneer je s ’avonds je licht aan hebt staan er wel meer naar binnen gekeken kan worden. Daar kun je bijvoorbeeld nog een mooi raamdecoratie product aan toevoegen om te spelen met het licht. Bijvoorbeeld jaloezieën of houten vouwgordijnen. 


Terwijl je de slaapkamer juist donker wilt maken. Daar heb je de dim out of verduisterende stoffen voor. Als je bijvoorbeeld nachtdiensten hebt, waardoor je overdag ook wilt slapen adviseren we je verduisterende gordijnen. En om wat privacy in je slaapkamer te houden, zou je er aan kunnen denken om zowel overgordijnen als inbetween gordijnen te kiezen. 

In de badkamer moet het product juist tegen vocht kunnen. Jaloezieën zijn vaak heel erg geschikt voor een badkamer omdat je doormiddel van de lamellen heel erg kan spelen met de lichtinval maar ook de privacy. 


Je kunt met gordijnen en raamdecoratie hele leuke combinaties maken. Kies je bijvoorbeeld voor een inbetween stof vouwgordijn in je woonkamer, is het leuk om ook een overgordijn daar overheen te hangen zodat je een combinatie maakt tussen een lichte en dikkere stof. Maar ook kan je een stoere houten jaloezie heel goed combineren met een fijne stof in een inbetween gordijn. Een duette kan je in veel ruimtes toepassen door de verschillende ophang mogelijkheden. 

Kortom heel veel keuze, laat je adviseren door een specialist. Zij kijken met je mee naar wat jouw wensen zijn en wat je kan doen met de ruimte!’’


 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen